dinsdag 25 april 2017

Duurzame energieopwekking in Limburg

Groene energie: 40% van het eigen energieverbruik duurzaam opwekken in 2020. Dat is de doelstelling van waterschappen in Nederland. Qua zuiveren gaat het in Limburg al goed: zij betalen het laagste zuiveringstarief van Nederland. Toch slaat Limburg alvast toe: 33.000 zonnepanelen zullen daar geplaatst worden op rioolwaterzuiveringsinstallaties. Lid Dagelijkse Bestuur Michel Bouts van Waterschapsbedrijf Limburg zegt hiermee de doelstelling om 40% van de benodigde energie duurzaam op te wekken in één keer te kunnen verwezenlijken. Op dit moment wordt 28% van de energiebehoefte op duurzame opgewekt. Waterschapsbedrijf Limburg zuivert jaarlijks 150 miljoen m3 afvalwater.

Het doel is om het project in 2019 gereed te maken. De totale investering bedraagt € 14 miljoen. Volgens een haalbaarheidsstudie door adviesbureau SWECO is de verduurzaming rendabel. Ook het kantoor van Waterschapsbedrijf Limburg zal aan de beurt zijn en worden bedekt met zonnepanelen. Het gehele project verduurzaamt het energieverbruik op kostenneutrale wijze met 12,3%. en levert een netto een kostenbesparing van jaarlijks € 225.000,-.

Waterschapsbedrijf Limburg

Waterschapsbedrijf Limburg levert een fundamenteel in samenleving en ecosysteem door water te zuiveren en deze samen met het residu een nieuwe bestemming te geven. Het streeft naar het gezonder en duurzamer maken van water. - Groene energie http://uwenergievergelijken.nl/groene-energie/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten