vrijdag 24 februari 2017

De energie opwekking van Tesla

De grote fabriek van Tesla

De grote fabriek van autobouwer Tesla, in aanbouw in Nevada, zal over een heel jaar net zoveel energie opwekken als hij verbruikt. De accufabriek is ook emissievrij.

Energie neutraal opereren

Tesla heeft er voor gekozen om de grote fabriek van meet af aan energieneutraal te laten opereren. De elektriciteit die nodig is voor de productie van de accu’s komt van zonnecellen op het dak en zonnecentrales in de buurt.
De fabriek heeft zelfs in het geheel geen aardgasaansluiting om ‘ingenieurs niet in de verleiding te brengen’ toch een beetje gas te gebruiken. Alle warmte en stoom die de fabriek nodig heeft komt uit elektrische warmtepompen.

Een indrukwekkende design

"Het dak van de grote fabriek is volledig vlak ontworpen, nergens staan technische installaties of ander objecten die schaduw geven", zegt Jeffrey Straubel, CTO van Tesla, in een toespraak voor studenten van de University of Nevada, Reno. "Maar het dak is niet groot genoeg. In de omgeving van de fabriek bouwen we ook enkele zonneparken op gunstig gelegen heuvels."

Elektrisch vervoer

Met Tesla’s Model 3, het vierde en goedkoopste model van de elektrische autobouwer, in aantocht verwacht Tesla jaarlijks honderdduizenden auto’s te verkopen. Om de productie van betaalbare accu’s voor de stekkerauto’s zeker te stellen, bouwt Tesla zijn eigen accufabriek.

Thuisaccu’s en opslagen


Naast auto’s zet Tesla ook volop in op thuisaccu’s en elektriciteitsopslag voor de energiesector en industrie. Ook deze markt bedient Tesla met zijn grote fabriek. Ze zijn een van de hoogte punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten