donderdag 30 maart 2017

Thuis Zonne-energie Opslaan

De Tesla Powerwall in Nederland

Een paar gezinnen in Nederland gebruiken al de Tesla Powerwall. De batterij wordt opgeladen door middel van zonne-energie. Zo komt er geen energie van kerncentrales en is dit ook beter voor het milieu.

Thuis Zonne-energie


In een huis met alleen zonnepanelen kunnen de bewoners alleen gebruik maken van de zonne-energie in de ochtend en middag vaak zijn de bewoners dan op werk of op school. Met de Tesla Powerwall kan deze energie opgeslagen worden voor latere gebruik. Deze thuisbatterij kwam vorig jaar uit voor Nederland en wordt door vele families gebruikt. Het doel is om zelf energie te wekken zonder een energieleverancier. 1 Powerwall kan wel 14kWh opslaan en kost €6.300. 
Als het een paar dagen mooi weer is geweest wordt er meer energie opgeslagen in de Tesla Powerwall. Zo kan er ook in de avond gebruik worden gemaakt van de thuisbatterij.

Wilt u ook uw eigen energie opwekken?

Dat kan via uw energie leverancier. En zelfs bij IKEA verkopen ze zonnepanelen. Dit zijn betaalbare zonnepanelen om iedereen milieubewust te maken. Er zijn speciale Ikea Zonnepanelenshops geopend.

Over Tesla


Tesla werd in 2003 opgericht door Elon Musk ook oprichter van Zip2 en Paypal. Tesla staat bekend om de elektrische auto's met autopiloot en de overgang naar duurzame energie. Naast het maken van elektrische auto's en thuisbatterijen is Tesla ook bezig met project Space X. Een project waar ze mensen naar Mars willen sturen en het willen koloniseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten